Jídlo a pití Réunionu

Jaká je gastronomie Réunionu?

Díky zajímavé kulturní historii a kombinaci různých kultur je Réunion bohatý na kulinářské zážitky. Důvodem je také přímořská poloha a dobré podmínky pro pěstování různých druhů nejen exotických plodin.

Co na Réunionu ochutnat

Spleť francouzské, kreolské, čínské a indické kuchyně nabízí pestrý výběr i pro náročné. Nejčastěji Vám ale bude nabízeno curry na nekonečné množství způsobů (např. carri pulet - kuřecí, carri porc - vepřové, carri canard - kachní, carri thon - s tuňákem). Netradiční je ale carri baba figue - curry s banánovým květem, které obvykle obsahuje i rybu. Velmi běžné je i kreolské rougail saucisse, což jsou chutné klobásy uvařené v rajčatové omáčce a podávané s rýží. Nejcharakterističtějším ovocem Réunionu jsou liči a ananasy typu Victoria (menší oproti běžným ananasům).

Co si dát na Réunionu k snídani?

Snídaně jsou na Réunionu výhradně francouzské. Obvyklé je pain-beurre-confiture, tedy bageta s máslem a džemem podávaná s kávou, čajem, nebo horkou čokoládou. Samozřejmostí Francie jsou croissanty, nebo čokoládové rolky. V každém městě nebo větší vesnici najdete francouzskou pekárnu, která Vás bude lákat na své vůně už z dálky.

Obraťte se na nás

Lenka Derenčényiová specialista na Mauricius a Reunion

+420 608 884 316
+420 228 225 923
mauricius@ckgo2.cz

 

Místní nápoje

Jelikož se na ostrově pěstuje cukrová třtina, je téměř jasné, že jedním z klíčových produktů bude rum. Místní obyvatelé z něj pak mícháním s ovocem, vanilkou, nebo bylinkami podle domácích receptů připravují různé druhy punčů. Na francouzském území samozřejmě nechybí víno, které je obyčejně z Francie, nebo Jihoafrické republiky. V horském městečku Cilaos ale můžete vyzkoušet i ostrovní vína, které se v jeho okolí produkují. Pokud máte chuť na pivo, kromě dovezených značek je na Réunionu populární místní pivo Bourbon (přezdívané Dodo) nebo Picaro.

 
randomness