Jídlo a pití Mauricius

Co na Mauriciu ochutnat?

Mauricius je domovem mnoha kultur a to se také odráží na místní kuchyni. Během jednoho dne tady ochutnáte vybrané lahůdky francouzského, indického, čínského, afrického i kreolského původu. Určitě zkuste mořské plody - chobotnice, sladkovodní langusty nebo mečouna. Lahodné je samozřejmě i tropické ovoce.

  • Široký výběr z různých světových kuchyní
  • Nezapomeňte na street food!

Chutě z celého světa

Mauricijská kuchyně odráží kulturní rozmanitost ostrova, můžete si zde proto dopřát ochutnávku téměř čehokoliv. Základem místní kuchyně jsou jídla původem z:

Francie - zvěřinové recepty, pečivo - croissanty a bagety

Číny - smažené nudle, smažený lilek nebo boulettes - kuličky z ryb, masa či zeleniny podávané ve vývaru

Afriky - oblíbený pokrm creole rougaille z ryb či jiného masa v pálivé rajčatové omáčce, bol renversé - kopeček rýže se zeleninou a masem ozdobený volským okem

Indie - tradiční rýžové jídlo biriyani, smažené šátečky samosa, slané palačinky dholl puri či gâteaux piments, různé variace curry - kokosové s kuřecím masem, s chobotnicí či krevetami, nebo hovězí s arašídy, nebo skvělé pálivé chutney s kokosem nebo nakládanou směs ze zelí, mrkve, fazolí a květáku s názvem achard

Dezerty

Mezi ty největší dobroty ostrova patří například smažené kuličky obalované v sezamu gateaux gingli rier, marcipánem vonící koláč massepain, sušenky s kokosem, mandlemi a muškátovým oříškem, banánový koláč nebo sladké brambory s kokosem. Zdravou sladkostí je naporcovaný ananas podávaný s pálivou tamarindovou omáčkou.

NÁŠ TIP

Specifikem místních restaurací je kromě chutného mauricjského jídla i jejich otevírací doba. Obědy se v restauracích podávají od 12:00 do 15:00. Večer začíná provoz nejdřiv v 18:00. Před šestou hodinou bývají restaurace obvykle zavřené.

Obraťte se na nás

Karolína Matějčková
specialista na Mauricius a Réunion

+420 773 779 905
+420 228 225 923
mauricius@ckgo2.cz

Nápoje

Samozřejmostí exotické destinace jsou čerstvé džusy, kokosové mléko přímo z ořechu, nebo džus ze sladkých plodů tamarindu.
Zvláštním a velice oblíbeným nápojem je koktejl alouda, jehož základ tvoří rostlinná želatina agar, semena bazalky, mléko a esence vanilky a mandlí.
Při cestách ostrovem narazíte na čajové plantáže. Místní značky jsou například Corson nebo Bois Cheri. V oblasti Chamarel můžete ochutnat také lokálně pěstovanou kávu.
Nejznámějším místním nápojem je ale bezpochyby rum. Potkáte se s ním i mimo rumérie a speciální obchody - v restauracích ho často servírují jako digestiv.
Zkusit můžete i pravé mauricijské pivo pod značkami Phoenix, Blue Marlin nebo Flying Dodo.

 
randomness